Familiebilen er praktisk på ferieturen

 

Hvert år tager mange på en ferietur enten herhjemme eller til udlandet, og i visse tilfælde kommer man endda på flere ferieture hvert år, da en ferie også kan være et sommerhusophold, en kør-selv-skiferie eller lignende bilferier, hvor man selv kører med hele familien til feriestedet i egen bil. Under alle omstændigheder giver familiebilen både fleksibilitet, uafhængighed, tryghed og komfort, så derfor er en bil i mange tilfælde helt uundværlig i mange sammenhænge.

Skal man på en kort smuttur i weekenden, så må man enten leje en bil eller anvende offentlig transport og taxi, hvilket både er kostbart og besværligt frem for at have sin egen bil til rådighed. Når man er ankommet til feriedestinationen, så er det også praktisk at have medbragt egen bil, da man så kan køre til de nærtliggende turistattraktioner, restauranter, indkøbssteder mm.

Derved kan man give hele familien en komfortabel rejse, så derfor vælger de fleste at have bil frem for at anvende offentlig transport.

 

Køb eller leasing

Når familien skal foretage det rette valg af familiebilen, så er der naturligvis mange valgmuligheder, da der findes mange bilmærker samt bilmodeller på markedet. Det gælder om at finde en passende bil, som familien kan have glæde af i mange år fremover.

Hver gang man skifter bil, får man mange omkostninger såsom handelsomkostninger og værditab på bilen, så den mest økonomiske løsning er at beholde samme bil i en længere årrække, indtil den ikke længere kan anvendes og skal udskiftes med an anden. Hvis man har svært ved at overskue sit behov for mere end de kommende par år ud i fremtiden, så bør man i stedet for vælge leasing af bil, da man derved dels har et mere overskueligt budget for biludgifterne, samt man slipper for handelsomkostninger, værditab, service og reparationer, idet man blot hver måned betaler en fast leasingydelse på bilen.

Ved leasing kan man nemlig altid udskifte bilen til an anden model, som bedre passer til det aktuelle behov, men leasing er til gengæld en smule dyrere end bilkøb, såfremt bilkøberen altså holder fast på samme bil i mindst fire år, da leasing ellers også ville være en billigere løsning end bilkøb.

 

Sådan vælger man familiebilen

Først og fremmest bør man overveje familiens bilbehov, og hvor mange km man kører hvert år, idet man med mange kørte km hvert år bør vælge en dieselbil. Den billigste løsning er at købe en bil og holde fast på denne i en længere årrække, så derfor bør man altid holde bilen godt vedligeholdt, så den ikke får for mange uventede udgifter til reparationer med tiden.

Hos bilforhandlerkæden Hyundai finder man mange alsidige biler til ethvert behov, så mange finder familiebilen her, da bilerne sælges til yderst konkurrencedygtige priser og på attraktive vilkår. Den mest populære familiebil er Hyundai i30 i 5-dørs udgave til 188.000 kr. Bilen kommer med hele 5 års garanti, aircondition, 6 airbags, elektronisk stabilitetskontrol ECS, masser af moderne udstyr samt en økonomisk brændstoføkonomi på 18 km på literen ved blandet kørsel.