Privatleasing er ofte en god idé

Mange private bilister kan med fordel lease deres bil frem for at købe den, da de dermed opnår en del ekstra fordele, og der medfølger desuden en økonomisk gevinst, såfremt man kun har planer om at beholde den aktuelle bil i en periode på maksimum 4 år. Private bilister kan naturligvis ikke fradrage leasingudgifterne i deres regnskab på samme måde som firmaer gør ved erhvervsleasing, men ellers har privatbilisterne faktisk samme fordele som erhvervslivet. Danmarks Statistik har offentliggjort nogle opsigtsvækkende tal, der viser en stærk stigende tendens til privatleasing, og denne tendens har været tydelig lige siden oktober 2014.

 

Fordele ved privatleasing

Når man privatleaser en bil, så starter man med at betale en mindre førstegangsydelse, hvorefter man hver måned kun betaler en fast leasingydelse til bilens ejer, der er leasingselskabet, som i de fleste tilfælde er en separat afdeling hos den respektive autoriserede bilforhandler. Dermed er det nemt at få et sikkert overblik over sine udgifter til bilen, idet man aldrig fremover vil få nogle uventede variable udgifter til serviceeftersyn og reparationer på bilen, da leasingselskabet jo klarer alt dette.

Man skal naturligvis selv betale bilens brændstofudgifter, forsikring samt afgifter til staten, men man slipper for at betale af på et dyrt billån, holde bilen i stand med bilsyn mm., og man får intet stort værditab at slås med, noget som alle bilejere desværre kender til. Så hvis man foretrækker at skifte bil jævnligt, så man altid har rådighed over en nyere bil, der passer til det aktuelle kørselsbehov, så er privatleasing uden tvivl den bedste løsning, og man kan jo lease nye biler for få tusinde kr. om måneden, så det er nemt og hurtigt at komme i gang med.

 

Valg af bil

Man kan efterhånden privatlease alle slags biler hos de mange autoriserede bilforhandlere, så kun fantasien og økonomien sætter begrænsninger for mulighederne. Da en tommelfingerregel foreskriver, det normalt koster omkring 10 % af bilens pris i førstegangsydelse og 1 % af bilens pris i månedlig ydelse, så er det klart, at nye dyre luksusbiler er noget dyrere at privatlease end tilsvarende billige små biler, men da man jo kan planlægge en leasingperiode typisk til en længde på 12-36 måneder, så kan man jo nemt overskue økonomien i denne periode, da man ikke får andre udgifter til bilen.

Derfor bruger mange private bilister denne chance for i en periode at have rådighed over en moderne luksusbil, som nu pludselig med leasing er indenfor økonomisk rækkevidde for de fleste. Et udmærket eksempel er Audi, som jo altid har været et dyrt luksusmærke, som de fleste ikke har råd til at anskaffe sig som familiebil, men nu kan man på Audis hjemmeside finde alle deres modeller, som man kan privatlease fra under 2.495 kr. om måneden, og en dyr stor Audi A6 Avant kan leases for 5.850 kr. om måneden. Dermed kan man lease biler i alle prislejer, så man fremover kommer frem med stil i en komfortabel bil med masser af køreglæde og prestige, som mange firmaer og private prioriterer højt.