carperformance-next-ems-auto

Leasing er meget oppe i tiden, og det skyldes ikke mindst producenternes massive markedsføring i øjeblikket. Her fokuseres der dog næsten ensidigt på leasing af nye biler – typisk mindre og brændstofeffektive biler med relativ lave leasingbeløb. Men vidste du, at også brugtvognsleasing eller såkaldt re-leasing er en mulighed? Vi ser nærmere på begrebet, og kommer også omkring almindelig leasing og regulært bilkøb.

Hvornår kan brugtvognsleasing være en fordel?

Hvis du er på jagt efter en relativ dyr luksusbil, kan leasing være en udmærket genvej, hvis du ikke har lyst til eller mulighed for at optage lån til købet. Men selv ved leasing kan ydelserne være relativt høje for de helt dyre bilmodeller. I denne situation kan du overveje, om ikke leasing af en brugt topmodel kunne være et gangbart alternativ. Brugte biler ligger selvsagt noget lavere i både førstegangsydelse og månedlig ydelse. Du kan se mere på Carperformance.dk, hvis brugtvognsleasing måske kunne have relevans i din situation.

Det er især ved de helt dyre modeller, at re-leasing kan være en fordel, fordi der her er meget stor forskel på ny- og brugtvognspris. Har du i stedet kig på en mindre familiebil, vil du typisk lige så godt kunne lease en ny bil. Markedet for re-leasing af mindre biler er heller ikke så stort, så udvalget er noget mere begrænset.

Hvad er leasing egentlig?

I bund og grund er leasing blot et andet ord for leje. Når du leaser en bil, lejer du den sådan set bare af leasingselskabet. Det har imidlertid både fordele og ulemper: Fordelen er naturligvis, at du ikke behøver bekymre dig om værkstedsregninger, værdiforringelser og andre usikkerheder. Du skal kun forholde dig til en fast månedlig ydelse.

Ulempen er til gengæld, at du ikke sparer op, når du hver måned betaler din ydelse. Havde der været tale om et lån, ville en del af ydelsen være afdrag, således at du til sidst ville have betalt bilen ud med fuldt ejeskab og forhåbentlig en friværdi af en eller anden størrelse. Ved et almindeligt billån får du også fradrag for renterne, men da der ikke er renter involveret ved leasing, er der heller intet fradrag.

Overvej selv at købe

Leasing er mest fordelagtigt, hvis du har brug for en (eventuelt luksuriøs) transportmulighed for en kortere periode, og ikke er interesseret i at binde dig med lån og forpligtelser. Som tommelfingerregel siger man normalt, at leasing i mere end 4 år sjældent kan betale sig.

Har du planer om at skulle bruge køretøjet i en længere periode, vil det ofte bedre kunne betale sig at købe bilen selv – eventuelt via lån eller lånefinansiering. Her står du selvfølgelig selv med ansvar og udgifter til værksted, så du skal helst have en buffer til uforudsete udgifter.

Der er imidlertid flere ting du kan gøre for at holde driftsudgifterne nede. Først og fremmest gælder det selvfølgelig om at finde et fornuftigt kompromis mellem motorkraft og brændstoføkonomi. En stor motor er ”sjov”, men den koster dyrt i afgifter, både i forhold til brændstof og ejerafgift. Du kan også spare en del på forsikringerne, hvis du ser dig for. Tjek eventuelt priserne hos det nye forsikringsselskab Next, som har vist sig at være temmelige konkurrencedygtige. Undersøg her, eller søg på nettet efter prissammenligninger af forsikringer. Gør også en indsats for at finde det rigtige autoværksted. Der kan være endog store forskelle på timepriserne. Spørg venner og bekendte efter erfaringer, og brug eventuelt også lokale fora og Facebook i jagten på andres erfaringer.