Før eller siden får mange behov for en bil til at klare deres transportbehov. Biler i Danmark er en hårdt beskattet luksusvare, men alligevel vælger de fleste den skønne ubegrænsede frihed, som en egen bil kan give. Men hvornår skal man så leje, lease eller købe en bil?

Du bør nøjes med billeje, hvis du kun har brug for en bil få dage om året, mens du bør lease en bil, hvis du har brug for bilen næsten dagligt i de kommende 1-3 år.

Hvis du gerne vil have en bil i mere end 3 år, så er det økonomisk fordelagtigt at købe bilen frem for at vælge leasing.

Hvis du derfor nu er ude at se på biler, så bør du allerede nu undersøge mulighederne for et billån, så handlen kan gennemføres, da de færreste har råd til at købe en bil kontant.

Hvad er forskellen på kviklån og billån

Faktisk kan disse lån sagtens dække over samme type lån, men normalt er det kun muligt at få oprettet et billån hos autoforhandleren, hvis der er tale om biler med en alder på under tre år. Hvis du har kig på en lidt ældre bil til en attraktiv pris, så kan det alligevel være en god handel for dig, så længe du bare grundigt har kontrolleret, om bilen er i god stand. Hvis I så er blevet enige om prisen og salgsbetingelserne, så er det bare betalingen, der skal på plads.

Du kan ansøge om et kviklån både hos din bank eller hos de mange lånefirmaer på nettet, og de vil alle kende til dine økonomiske forhold herunder indtægter, udgifter samt gældsposter. Hvis du har en fornuftig indkomst og ikke står registreret hos RKI, så vil du ofte kunne tage et kviklån på op til 300.000 kr. med en løbetid på op til 10 år.

Du behøver ikke bruge mange timer på at søge hos alle låneselskaberne, da du bare kan nøjes med at søge et kviklån hos Lendme.dk, der optræder som et naturligt mellemled mellem dig og bankerne. Denne lånemetode er både nem, hurtig og effektiv, idet du lader bankerne komme til dig, idet de nu alle giver dig et konkret lånetilbud ud fra din låneansøgning.

Du kan nu sammenligne deres lånetilbud og udvælge det bedste. Du bør især fokusere på ÅOP renten, der medtager samtlige låneomkostninger. Løber lånet i mindst ét år, er ÅOP alletiders til at sammenligne udgifterne med. Kortvarige kviklån på få måneder kan være lidt sværere at gennemskue, mens et billån kan løbe i mange år.

Slip af med dine dyre kviklån

Du har muligvis tidligere taget et hurtigt kviklån til en rejse, en mobiltelefon, en ny computer eller til nye hårde hvidevarer, men renten er ofte over 15-20 % på disse kviklån, så denne type lån bør du få betalt ud, så snart du har muligheden for det.

Hvis du søger et billån, vil det ofte kaldes for et forbrugslån, og du vil kunne få svar på låneansøgningen i løbet af få timer ligesom ved andre typer kviklån. ÅOP renten ved nye forbrugslån kan du ofte få til omkring 8-12 %, så derfor vil du kunne spare mange penge hvert år, hvis du i en fart slipper af med dine dyre kviklån til højere renter.