Husk bilens original service eftersyn

Alle biler har regelmæssigt behov for et original service eftersyn, således bilen får den nødvendige pleje og vedligeholdelse, som kan garantere en problemfri køreoplevelse med kørekomfort og sikkerhed i topklasse. Selvom biler er fremstillet i slidstærke materialer, så vil alle biler slides og ældes med årene, så alle biler skal have skiftet olie, dæk, oliefiltre, luftfiltre, bremseklodser, kileremme afhængigt af bilens alder, samt hvor mange km bilen har kørt.

Ved enhver levering af ny bil medfølger en servicebog med oversigt over de regelmæssige original service eftersyn, som bilen skalhave fremover. Ofte er disse eftersyn inkluderede i bilens pris i det første år, men dette kan være forskelligt for de forskellige bilforhandlere, så man bør absolut være opmærksom på dette. Faktisk kan man miste bilens garantiforpligtelser fra bilforhandlerens side, såfremt man ikke overholder bilens nødvendige eftersyn.

Retningslinjer for original service eftersyn

Når man køber en brugt bil, så skal man være endnu mere opmærksom på, bilen bliver grundigt kontrolleret, da dens servicebog måske mangler eller ikke er overholdt på alle områder. Det gælder jo om, man altid har en funktionsdygtig bil i perfekt stand, så man undgår drifts- og sikkerhedsproblemer. Normalt skal en bil til original service eftersyn efter 10-30.000 km kørsel, men dette kan variere for de forskellige typer biler. Man kan normalt opdele disse original service eftersyn i 3 forskellige dele:

  1. Grundlæggende eftersyn med olieservice samt grundlæggende eftersyn herunder udskiftning af olie og oliefilter, og dette eftersyn kan også indbefatte kontrol af bremse- og kølevæske, smøring af døre samt kontrol og justering af lys og dæktryk.
  1. Det lille eftersyn omhandler også olie og filterskift, men derudover kontrolleres normalt viskere, lys, lygter og instrumenter, smøring af bilens døre og klapper, tjek og justering af dæktryk samt vurdering af dækmønster og deres slidtage, kontrol af bilens styretøj og dens undervognskomponenter, kontrol af bilens udstødningssystem, en visuel kontrol af bremser og sidst en prøvekørsel af bilen.
  1. Det store eftersyn minder om det lille eftersyn, men herudover adskiller man bilens bremsere, som nu renses og smøres, og denne behandling får også gearkasser og bagtøj, og man skifter bilens brændstoffiltre og pollenfilter. Visse gange justerer man også bilens ventiler, såfremt man kan registrere noget klaprende lyde derfra.

Fordele ved at kontakte et autoriseret autoværksted

Hvis man er i tvivl om noget, f.eks. hvornår bilens sidst har fået en grundig test og gennemgang, så kan man altid kontakte enten FDM og få foretaget en vedligeholdelsestest, men har man en avanceret bil som Audi, så bør man kontakte Audis autoriserede værksted, der arbejder efter avancerede, fabriksafprøvede retningslinier.

På dette værksted kan man få udført det nødvendige serviceeftersyn, således bilens trafik- og driftssikkerhed samt værdi opretholdes. Fordelen ved at anvende et autoriseret Audi værksted er, at man her finder alt moderne og specialudviklet værktøj samt ikke mindst et veluddannet værkstedspersonale.

På Audis hjemmeside kan man læse mere om en autoriseret Audi servicepartner, som kan sikre din Audi mange år fremover i den sædvanlige høje kvalitet med komfort og køreglæde.