I dag annoncerer samtlige forsikringsselskaber via internettet, hvor de hver især har en hjemmeside med deres serviceydelser, priser og betingelser. Forsikringsselskaberne sørger naturligvis for hele tiden, at gøre deres forsikringer en smule forskellige fra de øvrige i branchen, således de ikke umiddelbart kan sammenlignes på prisen alene. Dette ville jo gøre det noget sværere for de dyreste forsikringsselskaber at sælge forsikringer, hvis man kunne sammenligne alle typer forsikringer via en sammenligningsside på nettet. Faktisk kan man allerede nu sammenligne de fleste typer forsikringer på nettet, men man skal naturligvis alligevel lige tjekke det enkelte forsikringsselskabs specielle regler og vilkår, således man ikke snyder sig selv.

Eksempel på en typisk bilforsikring

Man kan tage udgangspunkt i et stort og kendt forsikringsselskab som for eksempel Codan, der har en hjemmeside som alle andre forsikringsselskaber. Codans hjemmeside kan man dels indtaste oplysningerne om sin bil og om sig selv, hvorefter man får leveret et konkret tilbud på sin bilforsikring med det samme. Desuden vil man kunne se mulighederne for at opnå en online rabat samt en samlerabat, når man vælger flere forsikringer i samme forsikringsselskab. Til beregning af præmien på netop din bil skal man indtaste disse oplysninger:

  • Bilens nummerplade (eller bilmærke, model, alder og motorstørrelse).
  • Ansvar eller kasko (samt størrelsen af selvrisiko).
  • Antal anmeldte skader til et forsikringsselskab de sidste fem år.
  • Antal år med skadefri kørsel.
  • Navn og kontaktoplysninger.

Man får generelt den laveste pris på sin bilforsikring, hvis man dels har en høj alder, har en let bil med lille motor, bor på landet, har en høj selvrisiko og er elitebilist (ingen skader i flere år).

GPS i bilerne

I forsikringsbranchen har man i mange år overvejet at kræve GPS udstyr i biler med kaskoforsikringer, da politiet meget nemmere kan genfinde stjålne biler, der har monteret satellitovervågning med GPS i bilen. I et indslag på DR Nyhederne kan man læse, at forsikringsselskaberne i årevis har overvejet dette indgreb, da de jo mister tusindvis af stjålne biler og lastbiler hvert eneste år, der aldrig dukker op igen. Prisen på GPS udstyr er faldet tilsvarende gennem årene, så måske bliver det et krav i fremtiden for bilisterne, der vil have en kaskoforsikring på deres bil.