Privatleasing er en udmærket opfindelse, som kan gavne i mange situationer, men ikke alle vil kunne få gavn af privatleasing. For at kunne opnå fordel ved privatleasing, så bør man minimum kunne forudse sit kørselsbehov i hele leasingperioden, da kun personer med et stabilt kørselsbehov vil kunne udnytte fordelene ved privatleasing. Alternativet kunne nemlig være køb af bil, som eventuelt kunne være på afbetaling. Her vil man kunne få fremhævet forskellene på de to situationer, som hver især har fordele samt ulemper, og desuden bør man være klar over, at privatleasing og erhvervsleasing er temmelig forskellige.

Hvad er privatleasing?

Alle kender til bilkøb, som ikke har noget avanceret eller mystisk over sig, hvilket privatleasing måske har. Man kan købe en bil ny eller brugt enten kontant eller på afbetaling, idet man ved afbetaling har tinglyst restgælden på bilen, således gælden på billånet skal indfries 100 %, før man kan videresælge bilen igen. At privatlease bilen er noget helt andet end at eje den, idet man ofte kan forhandle en kontantrabat, når man vil købe en bil. Til gengæld vil man aldrig kunne være sikker på, hvor meget bilen falder i værdi. Da en ny bil ofte taber meget i værdi i løbet af de første 3 år, så vil det normalt være en fordel med privatleasing, hvis man ikke kender sit kørselsbehov mange år ud i fremtiden. Dette kan skyldes, man måske har en ustabil familiesituation med partner og børn, eller hvis man har et sæsonpræget job, hvor man ikke kender kørselsbehovet mange måneder ud i fremtiden. Ved at lease en bil, så kan man stoppe leasingen, hvis kørselsbehovet stopper, og man kan bytte til en større bil, hvis man får brug for dette. Det er dermed mere fleksibelt med privatleasing, men efter 4-5 år med bil, vil man få mest gavn af at have foretaget et bilkøb frem for at anvende leasing. Den største fordel ved privatleasing er, at man med en beskeden udbetaling og månedlig ydelse vil få råd til i en periode kunne komme omkring og få dækket sit kørselsbehov på en komfortabel og elegant måde i en dyr bil, som man normalt ikke har råd til at købe kontant eller på afbetaling. Det kan altså godt betale sig for dig at lease en mindre privatbil, såfremt du står overfor mange omvæltninger på job- samt familiefronten, hvor det naturligvis er umuligt at kunne kende til sit langsigtede kørselsbehov.

Hvor skal man lease bil?

Det kan bedst svare sig at kontakte en troværdig autoriseret bilforhandler, som i mange år har solgt biler i en kendt mærke. Visse mindre og ukendte bilmærker fra især Kina og Indien er kendte for deres mangel på sikkerhed, hvilket ikke gør dem særligt attraktive at købe eller lease, mens kendte bilmærker med gode egenskaber ofte meget dyre både at købe eller lease. Man kan ofte finde de bedste tilbud på en gennemsnitlig bil såsom mærket Hyundai, som efter mange år på markedet er anerkendt og respekteret for deres brede udvalg af biler og lave priser trods deres gode kvalitet. På Hyundais hjemmeside kan man faktisk finde gode tilbud på privatleasing, og det er en fordel for mange personer med privatleasing, da man således nemmere kan lave månedligt budget for alle sine udgifter, som man kender i forvejen. Når man køber en bil, må man forvente en del uventede udgifter til reparationer og serviceeftersyn samt et ukendt værditab, og denne usikkerhed kan man slippe for, når man leaser en bil. Man får dermed finansiering, afskrivning, servicering samt reparation i én samlet månedlig ydelse og dermed fuldt overblik over, hvad bilen koster hver måned, så det er nemt at have bil, når man anvender privatleasing.