Vælg de bedste alufælge til vinterkørsel

Aluminiumsfælge er ikke kun til pynt. De er også med til at gøre bilen mere sikker og mere komfortabel at køre i. Her kommer nogle helt enkle råd, der sikrer, at du får købt aluminiumsfælge, der er egnet til vinterkørsel.

Er du træt af dine stålfælge?

De matsorte stålfælge kan være praktiske om vinteren og går da an, hvis der ikke er andre muligheder. Men de pynter jo ikke lige frem på bilen modsat et flot sæt aluminiumsfælge, der i den grad kan opgradere en bils udseende. Aluminiumsfælgene har den egenskab både sommer og vinter, at de er lettere og har en rundhed, som stålfælgene ikke kan leve op til. Men naturlovene er jo de samme uanset årstid. Og naturlovene viser, at lav vægt hænger sammen med performance, dynamik og slidtage. For at nyde godt af den lave vægt er det derfor ønskværdigt at få vinterdækkene monteret på aluminiumsfælge ligesom sommerdækkene.

At finde de rigtige fælge – og at passe på dem

Men hvordan kan man så få de rigtige fælge til vinterdækkene? Og hvad skal man vogte sig for? Her kommer gode råd til, hvordan du skal passe på dine alufælge og, hvordan de skal være for at være velegnede til vinterkørsel.
Du kan se hos Quickpot.dk hvilke størrelser der passer på din bil.

100 % overfladelakeret

Fælgen er velegnet til vinterbrug, når den er 100 % overfladelakeret. Det vil sige, der må ikke være ridser i lakfladen, som blotter selve aluminiumsmaterialet. Er der først kommet ridser i lakken begynder korrosionen. Det går desværre rigtig hurtigt om vinteren med våde og saltede veje.

Pas på kantstenen

En af de hyppigste årsager til ridser i alufælgene er, når man kommer til at påkøre en kantsten. Hold derfor særlig god afstand til kantstene både ved parkering og når der drejes om et hjørne. Det er bedre at parkere lidt længere fra kantstenen end at risikere at ridse sine alufælge.

Lakeret i kun en farve

Det er klart bedst at købe alufælge, der er lakeret af en omgang. Det vil sige uden farveforskelle. Er fælgen både lakeret og poleret vil den være sårbar i overgangen mellem der to forskellige overflader. En ulemper er også, at der i overgangen mellem de to typer af overflader ofte vil være en skarp kant. Lakken kan kun få meget lidt fæste på denne kant, hvilket gør den sårbar.

Vælg et enkelt design

Når man skal vælge en alufælg, er det let at lade sig forføre af et flot design med mange detaljer, der giver en god effekt, når hjulene kører rundt eller et design, der ser virkelig godt ud, når bilen holder parkeret foran huset. Det er dog værd at have fornuften med, når fælgene vælges. Det er bedre at vælge et mere simpelt og enkelt design. Grunden til det er, at det er mere vedligeholdelsesvenligt. Det er lettere at bevare lakkens styrke intakt, når fælgen er lettere at vedligeholde. Det siger sig selv, at jo længere styrken i lakken kan bevares, jo længere holder alufælgene. Man skal for øvrigt huske altid at vaske alufælgene med fælgrens, der er syrefri. Tager man højde for disse enkle anvisninger, kan man sagtens anskaffe alufælge til sine vinterdæk og glæde sig over en flot bil hele året.

Få repareret skader med det samme

Er du så uheldig alligevel at køre på en kantsten eller lignende så dine alufælge får ridser eller andre skader, så få dem udbedret med det samme, inden der kan nå at ske skade på aluminiumsmaterialet. På et værksted kan de slibe fælgen. De fjerner eventuelle skarpe kanter og fylder specialudviklet aluminiumsfiller i ridser og hakker. Herefter lakerer de fælgene, så de igen har en hel og ubrudt overflade.