Sådan får du mest bilforsikring for pengene

Alle bilister må påregne, at anskaffelse af en bil vil medføre en del udgifter i form af:

  • Bilafdrag eller leasingydelse.
  • Bilforsikring.
  • Vægtafgift og grønne afgifter til staten.
  • Brændstof.
  • Service, vedligeholdelse samt reparationer.
  • Evt. værditab på bilen.

Der kan være meget stor forskel på de samlede biludgifter, idet priserne jo afhænger af bilens alder og størrelse, antal kørte km om året samt dine udgifter til din bilforsikring. Hvis du derfor lige undersøger markedet først, så kan du dermed få rigtig meget bil for pengene, hvis du vælger en økonomisk bil af fornuftig størrelse.

Hvad afgør prisen på en bilforsikring?

Hvis du gerne vil have en fornuftig bil økonomi, så bør du i hvert fald finde en god og billig bilforsikring, således du ikke blot accepterer det første og bedste tilbud. Hvis du allerede har anskaffet en passende bil, der kan klare dine transportproblemer, så kender du jo nogenlunde udgifter til bilen og dens afgifter og brændstof. Imidlertid kan prisen på en bilforsikring variere rigtig meget, idet en årlig pris på 5-10.000 kr. er meget typisk for en bilforsikring.

Hvis du er under 25 år, bor i en storby, har købt en dyr bil med kaskoforsikring og ikke har kørt flere år skadefrit, så må du faktisk regne med 10-20.000 kr. om året på din bilforsikring, da forsikringsbranchen beregner prisen ud fra statistikkerne. Du kan således få rabat, hvis du er under 25 år, hvis du bor på landet, og hvis du har kørt nogle år uden skader og dermed har optjent anciennitet.

Det er faktisk muligt at komme ned på omkring 2.000 kr. om året på en bilforsikring, men så skal man også nøjes med den lovpligtige ansvarsforsikring samt have en ret høj selvrisiko. Dyre biler er som regel altid kaskoforsikrede, og det samme gælder for leasede biler samt biler med restgæld, idet man derved er sikret mod ulykker og tyveri.

Indhent tilbud på nettet

Der findes jo mange forsikringsselskaber i Danmark, så hvordan finder man de bedste tilbud på en bilforsikring? På nettet findes der flere sammenligningssider med forsikringspriser, men de er ofte kun vejledende og generelle priser. Det er dog muligt at selv beregne en nøjagtig pris på en bilforsikring hos Codan, idet du blot indtaster din bils nummerplade, din alder, din anciennitet og adresse. På den måde kan du få en pris på din bilforsikring, og du kan eventuelt variere din selvrisiko, indtil du får en tilfredsstillende pris på en bilforsikring. Hos Codan har du den fordel, at du allerede efter kun tre års skadefri kørsel rykker op som elitebilist og får de absolut bedste priser på en bilforsikring.