Biler altid været brandbeskattede på utallige madder, således staten altid er den sikre vender, når der sælges en ny bil, da staten derved kan se frem til en høj afgift på bilen samt en fast årlig indkomst på vægtafgift og grønne afgifter samt brændstofafgifter og moms, men når det dermed er sagt, så behøves det alligevel ikke at være så dyrt at have bil, som man måske havde regnet med.

Prisen på nye billige biler har ikke været billigere i mange år, og afgiften på nye biler er netop sat ned her fra årsskiftet, og renteniveauet er stadig helt i bund, så derfor er kampen om kunderne stadig stor blandt bilforhandlerne, og nu kan man endda finde biler med billån uden udbetaling. På Hyundais hjemmeside kan man nu se en kampagne, hvor de mindre modeller i10 og i20 kan anskaffes med billån uden udbetaling.

 

Gode råd til nye bilejere

Mange unge mennesker har et transportproblem, som de skal have løst på billigst og nemmeste måde, og i mange tilfælde er det både sundere, billigere og nemmere at kombinere cykling med offentlig transport som bus og tog, da en bil ofte medfører temmelig mange ekstra udgifter i budgettet.

Men det er gennem de senere år blevet ret dyrt at rejse med offentlig transport, mens både biludgifter, afgifter og brændstofpriser faktisk ikke er steget i væsentlig grad, så dermed er det faktisk kommet indenfor naturlig rækkevidde for mange med en svag økonomi at få råd til en ny bil, hvis de kan nøjes med en mindre og økonomisk bil.

Staten belønner nemlig bilejere, der køber en klimavenlig bil med minimal udledning af giftige udstødningsgasser, og da man jo således slipper billigt både på bilen, afgifterne samt brændstofprisen, så kan man faktisk have bil for under 2.000 kr. totalt om måneden.

Udgifterne varierer af flere faktorer blandt andet løbetiden på billånet, renteniveauet, antal kørte km mv. Såfremt man kan overskue sit transportbehov for de kommende år, så kan det faktisk betale sig at investere i en mindre økonomisk bil, der jo ikke kan falde meget i værdi hvert år, da anskaffelsesprisen fra ny kan være under 100.000 kr.

 

Økonomien for en mikrobil

Selvom man har en meget stram økonomi, så kan man eksempelvis købe Hyundai i10 på afbetaling med et billån uden udbetaling, og der findes kun enkelte krav, før man kan godkendes til denne favorable ordning. Mange bilister betaler normalt 20 % i udbetaling eller 20.000 kr., og så kan man med et billån til under 3 % i årlig rente sidde for under 1.000 kr. om måneden for en mindre bil.

Hvis man køber helt uden udbetaling, så stiger den månedlige ydelse blot en smule, så der findes ikke mange årsager til at få fingrene i en helt ny bil på attraktive vilkår, men man skal naturligvis kunne opfylde kravene, som er følgende:

 

  • Opnår en positiv kreditgodkendelse
  • Man må ikke være registreret i RKI
  • Man skal have et fornuftigt rådighedsbeløb hver måned
  • Man bør have et fast job og tjene mindst 300.000 kr. årligt før skat
  • Man skal være mere end 25 år gammel
  • Man skal være boligejer
  • Det er obligatorisk med en kaskoforsikring
  • Man skal betale med PBS

 

Man kan købe en Hyundai i10 for under 80.000 kr., og der er tale om en lille praktisk familiebil, der siden lanceringen har taget det europæiske bilmarked med storm, og den blev testvinder i danske medier som FDM Motor, BT og Berlingske, og Huindai i10 har derudover vundet den paneuropæiske pris AUTOBEST 2014.