Biler har altid været en luksusvare, som især de mest velhavende personer har haft råd til, men i dag findes der biler i alle prislejer, så i praksis kan alle kan have råd til egen bil, da man i dag kan købe ny bil fra 70.000 kr. og opefter. Hvis man køber en sådan bil på afbetaling eller med leasing, så kan man reelt nøjes med at betale omkring 1.000 kr. om måneden i faste udgifter på bilen, men naturligvis kommer der også udgifter til forsikring, vægtafgift og brændstof med i det samlede budget.

I øjeblikket kan man lease en smart og rummelig Hyundai personbil på meget fordelagtige vilkår. Det er modellen Hyundai i30, som kun koster 9.995 kr. i éngangsydelse samt 2.695 i fast leasingydelse hver måned. Dette er meget overkommelige vilkår for at få råderetten over en ny stor moderne bil med i30 leasing, idet leasing i mange situationer er mere fordelagtigt end at købe en bil.

 

Fordele med bil på ferien

I mange situationer i hverdagen kan mange klare sig med offentlig transport eventuelt suppleret med cykel og knallert, idet man så kan passe sit job og få handlet ind til husholdningen. Men mange familier er faktisk afhængige af en bil, da man derved kan samle hele familien og køre til venner og familie på besøg, og man kan også i weekender og ferier rejse på campingferie eller på sommerhusferie, og hvis man er interesseret i skiferier, så kan man tage på en kør-selv-ferie og køre til skiområderne i Østrig og Schweiz omkring Alperne.

Man kan også tage på en storbyferie til Sverige eller Tyskland, hvor man kører selv og kan komme hele familien samt den nødvendige bagage. Den slags ferieture er umulige uden adgang til en nyere bil, og leasing er med til at gøre det nemt for alle at få adgang til en god bil på rimelige vilkår, uden man er bundet at en mangeårig købekontrakt.

 

Eksempler på leasing

I dag kan faktisk alle bilforhandlere og separate leasingselskaber tilbyde både private samt firmaer en leasingaftale, hvor man finder en passende type bil, hvor, man efter man kan beregne den faste månedlige ydelse på bilen. Man kan naturligvis købe bilen kontant eller på afbetaling, hvilket også er en fornuftig løsning, såfremt man vil anvende bilen i de kommende mange år, men hvis man får brug for at skifte bil indenfor de næste fire år, så er det oftest meget mere fordelagtigt at lease en bil, da man opnår disse fordele:

  • Man slipper for at have penge bundet i bilen
  • Man slipper for udgifter til service og reparationer på bilen
  • Man undgår handelsomkostninger på bilen
  • Man undgår værditab ved salg af bilen
  • Leasing giver en fast udgift i budgettet, som giver overblik, sikkerhed og tryghed
  • Man har altid adgang til en passende bil
  • Man har altid adgang til en ny bil

Prisen på at lease en bil følger naturligvis bilens værdi, så ud fra bilens nypris kan man nemt sammenligne leasingprisen, og i30 leasing hos Hyundai koster 2.695 kr. om måneden og svarer til bilens pris på 175.000 kr. En større luksusbil til den dobbelte pris vil på tilsvarende måde koste dobbelt så meget hver måned i leasingydelse, så derfor kan man lease de små personbiler såsom Hyundai i10 for omkring 1.000 kr. om måneden, da bilens nyværdi er omkring 80.000 kr.